Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Νέοι κινητήρες για το Honda Civic του 2017

Με δύο καινούργια υπερτροφοδοτούμενα σύνολα η 10η γενιά του μοντέλου

Η Honda ανακοίνωσε τον ερχομό δύο νέων υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων φιλοσοφίας downsizing στην Ευρώπη.

Οι μονάδες 1lt & 1.5lt VTEC Turbo θα ενταχθούν στην οικογένεια κινητήριων συνόλων που προορίζονται για τη 10η γενιά Civic, η οποία αναμένεται στην Ευρώπη από τις αρχές του 2017.

Οι νέοι κινητήρες θα αποτελέσουν μέλη της συνεχώς επεκτεινόμενης οικογένειας Earth Dreams Technology και θα προσφέρουν ένα συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων, κορυφαίας απόδοσης και άριστης οικονομίας καυσίμου. Ο πρώτος νέος VTEC Turbo, ένας 2lt κινητήρας, παρουσιάστηκε φέτος στο τρέχον Civic Type R, αποδίδει 310 ίππους και έχει επιτάχυνση 0-100χλμ σε 5,7''.

Βασισμένοι σε μία εντελώς νέα δομή και αξιοποιώντας συστήματα turbo νέας γενιάς, οι νέοι κινητήρες διαθέτουν τεχνολογία μεταβλητής κίνησης βαλβίδων με σκοπό τη μείωση των τριβών και την επίτευξη κορυφαίας απόδοσης ισχύος και περιβαλλοντικής συμβατότητας.

Οι νέοι κινητήρες χρησιμοποιούν έναν υψηλής απόκρισης υπερσυμπιεστή με χαμηλή ροπή αδράνειας, ενώ με την τεχνολογία άμεσου ψεκασμού πετυχαίνουν βέλτιστη ισορροπία υψηλής ισχύος και ροπής, υπερτερώντας έναντι των συμβατικών, ατμοσφαιρικών κινητήρων.

Το νέο Civic προγραμματίζεται να φτάσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2017 αφού παρουσιαστεί πρώτα στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Οι 5θυρες εκδόσεις θα παράγονται αποκλειστικά στο βρετανικό εργοστάσιο της Honda (HUM) στο Swindon, ενώ η ιαπωνική εταιρία έχει επιβεβαιώσει επένδυση 270 εκατ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες και διαδικασίες παραγωγής εν όψει της προετοιμασίας για το νέο μοντέλο.
Πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου