Volkswagen Twin-Up με κατανάλωση 1.1 λτ/100 χλμ.

H συνολική του απόδοση υπολογίζεται στους 74 ίππους

Η VW αποκάλυψε το πρωτότυπο Twin-Up diesel-electric hybrid το οποίο θα βρίσκεται στο Σαλόνι του Τόκιο και σύμφωνα με την εταιρεία έχει
πολλές πιθανότητες να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Το πρωτότυπο Twin-Up ζυγίζει 1.205 κιλά και εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο δανεισμένο από το XL1. Κάτω από το καπό λοιπόν συναντάμε έναν αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα 47 ίππων και μία μπαταρία 8,6 kWh, τα οποία συνδυάζονται με έναν 2κύλινδρο 800 κ.εκ. πετρελαιοκινητήρα 47 ίππων με τη συνολική του απόδοση να υπολογίζεται στους 74 ίππους και 214 Nm ροπής. Το κινητήριο σύνολο συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Το ντεπόζιτο, όπου αποθηκεύεται το πετρέλαιο είναι 33 λίτρα, έναντι 13 που είναι στο XL1. Σύμφωνα με τη VW, το Twin-Up χρειάζεται 15,7 δλ. για να ολοκληρώσει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 140 χλμ./ώρα. Το highlight του μοντέλου όμως είναι η μέση κατανάλωσή του που είναι μόλις 1,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων CO2 περιορίζονται στα 27 γρ./χλμ.

Επίσης, στην περίπτωση που χρειαστεί το Twin-Up να ταξιδέψει αμιγώς ηλεκτρικά μπορεί να διανύσει έως και 50 χλμ. και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 78 χλμ./ώρα. Τέλος, σε λίγες μέρες η VW θα παρουσιάσει το νέο πρωτότυπο Twin-Up στο Σαλόνι του Τόκιο.

Πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου