Ετοιμάζεται για παραγωγή το Peugeot 308 R

H Peugeot παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 

το πρωτότυπο 308 R των 270 ίππων, ενώ τελευταίες πληροφορίες θέλουν το εκρηκτικό μικρομεσαίο να παίρνει το δρόμο της παραγωγής.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Peugeot, Maxime Picat, η γαλλική φίρμα διαθέτει, και θέλει να διαθέτει, γρήγορες εκδόσεις, όπως είναι αυτές των 208 GTi και RCZ R. Επίσης, πρόσθεσε ότι υπάρχει χώρος και για το 308 R, το οποίο αποκαλύφθηκε στη Φρανκφούρτη και φοράει τον δυνατό κινητήρα των 270 ίππων.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι η επιβεβαίωση της παραγωγής του δυνατού μικρομεσαίου, ωστόσο ο Picat ανέφερε ότι το «πρότζεκτ» 308 R θα ανατεθεί στην Peugeot Sport για να εφαρμοστούν προφανώς sport τεχνολογίες.

Να θυμίσουμε ότι το Peugeot 308 R concept εφοδιάζεται με τον γνώριμο 1,6 λτ. κινητήρα των 270 ίππων και 330 Nm ροπής, δανεισμένο από το RCZ R. Η κίνηση μεταδίδεται στον εμπρόσθιο άξονα μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβώτιου, ενώ εξοπλίζεται και με διαφορικό Torsen. Η κατανάλωσή του φτάνει τα 6,3 λτ./100 χλμ., με τις εκπομπές ρύπων να αγγίζουν τα 145 γρ./χλμ. CO2.
Πηγή : autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου