Παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας για το Tesla Model S

Πατέρας και γιος κάλυψαν 681 χιλιόμετρα με μόνο μία φόρτιση

Ένα Tesla Model S έφτασε 681 «ηλεκτρικά» χιλιόμετρα με μόνο μία φόρτιση, το οποίο οδηγούσε ο David Metcalf και στην παρέα του ήταν
και ο 12χρονος γιος του.

Ο David κατάφερε να φτάσει τόσο μακριά ώστε ναι μεν να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας, αλλά να χρειαστεί ταυτόχρονα γερανό για να μεταφέρει την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Tesla, αφού έπρεπε να «στραγγίξει» μέχρι και το τελευταίο αμπέρ από τις μπαταρίες του οχήματος ώστε να διανύσει όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορούσε.

Στη συνέχεια ήρθαν σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Γκίνες για μια θέση στο βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ. Αυτοί με τη σειρά τους έχουν προ-εγκρίνει την καταχώρηση, ωστόσο θα χρειαστούν 4 με 6 εβδομάδες για να διασταυρώσουν τις ανάλογες αποδείξεις.

Το Tesla Model S διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 85 kWh, ο οποίος επιτρέπει στο ηλεκτρικό όχημα να έχει αυτονομία –σύμφωνα με τον κατασκευαστή- 426,4 χλμ.

Το Model S του David ελέγχθηκε για τυχόν μετατροπές χωρίς να βρούνε κάτι, εκτός από τα πιο φουσκωμένα από το κανονικό εργοστασιακά λάστιχα.

Επίσης, το «ταξίδι» τους δεν έχει καθόλου τη λειτουργία του air-condition στην καμπίνα, ενώ τα παράθυρα ήταν ανοιχτά μόνο ελάχιστα εκατοστά.
Πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου