Τι είναι αυτή η ένδειξη???

Ανάβει το λαμπάκι της θερμοκρασίας

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή γιατί αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας υπερθερμαίνετε και υπάρχει κίνδυνος καταστροφής. Αν είστε σε κίνηση δοκιμάστε να συνεχίσετε με μειωμένη ταχύτητα και στη συνέχεια να
ακινητοποιήσετε το όχημα.

Τι πρέπει να κάνετε

α) Θα πρέπει επειγόντως να σταματήσετε να κινείστε γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάψετε τη φλάντζα του καπακιού ή να καταστρέψετε ακόμα και το ίδιο το καπάκι ή και τον ίδιο τον κινητήρα. Μόλις φτάσετε στο κοντινότερο σημείο στάθμευσης θα πρέπει αυτομάτως να κλείσετε το διακόπτη.
β) Περιμένετε 5 λεπτά μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία για να μην προκαλέσετε ατύχημα στον εαυτό σας. Στη συνέχεια ανοίξτε προσεχτικά το καπό και παίρνοντας τα μέτρα σας ελέγξτε το κύκλωμα ψύξης. Βρείτε το πλαστικό δοχείο διαστολής και αφού καλύψετε το πρόσωπό σας ανοίξτε το πολύ προσεκτικά. Αφού συμπληρώσετε το νερό που ενδεχομένως να λείπει δοκιμάστε να ξεκινήσετε κοιτάζοντας πάντα το λαμπάκι της θερμοκρασίας. Για να αφαιρέσετε όση θερμότητα γίνεται από τον κινητήρα δοκιμάστε να ανοίξετε το καλοριφέρ. Αν το λαμπάκι δεν ανάβει πια κατευθυνθείτε ως το πλησιέστερο συνεργείο. Αν όμως συνεχίζει να ανάβει ακινητοποιείστε το αυτοκίνητο και καλέστε γερανό.


Πηγή : autocar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου