Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Τι είναι αυτή η ένδειξη???

Ανάβει το λαμπάκι της μπαταρίας

Αυτό σημαίνει προειδοποίηση για πρόβλημα στην μπαταρία ή στον εναλλάκτη που τη φορτίζει και υπάρχουν 3 εκδοχές γι’ αυτό:

α) Η μπαταρία σας είναι πάνω από 5 χρονών και έχει αρχίσει να παραδίδει το “πνεύμα”. Στην περίπτωση αυτή
το λαμπάκι ανάβει προοδευτικά αναβοσβήνοντας στην αρχή.
β) Ο ιμάντας του εναλλάκτη έχει σπάσει. Για να το τσεκάρετε βρείτε τη θέση του εναλλάκτη από το βιβλίο οδηγιών χρήσης του αυτοκινήτου και δείτε αν η τροχαλία του εναλλάκτη περιβάλλεται από ελαστικό ιμάντα. Αν όχι αυτός είναι ο λόγος που το λαμπάκι σας ανάβει αμέσως και θα πρέπει να κάνετε κάτι οπωσδήποτε γι’ αυτό γιατί το σπάσιμο του ιμάντα μπορεί να προκαλέσει ζημιά ακόμα και στον κινητήρα.
γ) Η τελευταία περίπτωση είναι να έχει χαλάσει το δυναμό που φορτίζει την μπαταρία και να μη δίνει το ρεύμα που χρειάζεται το αυτοκίνητό σας για να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα να ανάβει το λαμπάκι.

Τι πρέπει να κάνετε


α) Μπορείτε να συνεχίσετε αλλά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γιατί σε μερικές δεκάδες χιλιόμετρα το ρεύμα της μπαταρίας σας δεν θα επαρκεί για να τροφοδοτήσει σημαντικές ζωτικές λειτουργίες του κινητήρα σας (π.χ. μπουζί και εγκέφαλο).
β) Κάντε οικονομία στο ρεύμα περιορίζοντας της βοηθητικές λειτουργίες (φώτα, υαλοκαθαριστήρες κ.α.)
 γ) Αν η μπαταρία σας άδειασε λόγω παλαιότητας και ενώ το αυτοκίνητο κινούνταν είναι ανώφελο να τη φορτίσετε γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει το ρεύμα, οπότε θα πρέπει αναγκαστικά να την αντικαταστήσετε.
γ) Αν το δυναμό είναι αυτό που ευθύνεται για την προειδοποίηση που σας δίνει το λαμπάκι τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να το επισκευάσετε.

Πηγή : autocar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου